About

ABOUT ME

Throwing Tom

Waarom messen?


Geboren in de zomer van 1980 had ik als kind reeds een fascinatie voor ridders en vikingen door een teveel aan Franse kastelen, musea en een overload aan lego.
Mijn fascinatie voor messen en zwaarden groeide naar een piek in mijn tienerjaren. Vermoedelijk hadden de sabels op onze muur naast de kachel hiermee te maken, mijn eerste stappen in de budo tijdens de karatelessen en misschien door een buurjongen die alle films van Steven Seagal thuis had met als hoogtepunt 'Under Siege'.

Ik wierp met de houtbijtels en schroevendraaiers van mijn vader, ontvreemde (en brak) regelmatig keukenmessen van mijn moeder en zwierf uren door de tuin met pijl en boog.

Op reis in Portugal kreeg ik van mijn ouders mijn eerste echte werpmes dat na enkele jaren intensief gebruik brak. De messen heb ik ondertussen vervangen door schroevendraaiers en beitels. Uren heb ik gesleten achteraan de tuin in mijn zoektocht naar de perfecte worp. Nu meer dan 25 jaar later heb ik deze gevonden en geperfectioneerd.


5 Jaar geleden heb ik deelgenomen aan het wereldkamioenschap messenwerpen om me te meten met de besten ter wereld. In mijn favoriete discipline heb ik bij mijn eerste deelname onmiddellijk brons gewonnen.

Hier heb ik ook het bijlwerpen ontdekt.


Als vader van 2 jonge kinderen doe ik niet meer mee aan competities maar oefen ik regelmatig in de tuin.


Mijn jongste zoon is ondertussen ook gebeten door de microbe. Maar omdat messen* te gevaarlijk zijn voor een 6- jarige is hij volgens mij de eerste vorkwerper van België.
En een hele goeie hoor... 


.

A sharp knife is nothing without a sharp eye (and a good technique).

Tom Tovenaar

Vind de magie.


Na een cursus snoeien bij Syntra merkte ik dat ze ook goochelcursussen aanboden. Uit nieuwsgierigheid en omwille van een natuurlijke drang om te entertainen ben ik de cursus gaan volgen. Dit was het begin van een avontuur dat nu al meer dan 10 jaar duurt.

Al vrij snel ben ik beginnen optreden op trouwrecepties, verjaardagsfeestjes en op elke situatie die er zich toe leende.

Na 5 jaar ben ik goochelworkshops beginnen geven voor de Colruyt Group Academy. Dit heb ik 3 jaar gedaan tot mijn job als ingenieur het niet meer toeliet passie en werk te combineren.

 

Ik zit sinds enkele jaren in een goochelclub in Halle waar we maandelijks elkaar uitdagen om nieuwe trucs te proberen en te perfectioneren.

Als goochelaar is het mijn bedoeling met alledaagse voorwerpen te goochelen. Dit maakt dat je overal kan optreden zonder al te grote voorbereiding of speciale installaties.

Wat nog

Vader, ingenieur en levensgenieter.


Ik ben in 2002 afgestudeerd als industrieel ingenieur en in 2003 heb ik mijn master bedrijfsmanagement en postgraduaat milieuwetenschappen afgerond. Als ingenieur brandpreventie in de retailsector breng ik brood op de plank.

Ik ben getrouwd met mijn vrouw 'de manager' en heb 2 kindjes.
Samen wonen we in het Pajottenland waar ik me uitleef in mijn andere passie: fruit telen. Met meer dan 20 soorten en 50 ondersoorten is onze tuin van mei tot december een snoepparadijs voor klein en groot.

Working Hours


Artiesten slapen nooit!


Get in Touch


Email: info@messenwerper.be

Phone: (0032) 0471-49-18-49

© Copyright. All Rights Reserved.