Messen en bijlen

MESSEN & BIJLEN

Teambuilding

Na een teambuilding messenwerpen is de communicatie efficiënter, de arbeidsvreugde hoger en het vertrouwen in elkaar groter.

Verjaardagen

Wenst U een origineel verjaardagscadeau te schenken aan uw man, vrouw of vriend? Messenwerpen is het ideale cadeau. Spannend, intens en mobiel voor elk feest.

Vrijgezellenfeest

Op bachelor-parties en uitjes met vrienden is bijl- en messenwerpen steevast een hit. In een ontspannen sfeer samen een uurtje werpen is een originele topstart van de dag.

Events

Animatie voor beginners.

Op feesten en recepties is messenwerpen een actief alternatief om samen rond de receptietafel staan.

Na een korte show zijn alle genodigden welkom om zelf te proberen. In een mini-workshop laat ik alle geïnteresseerden werpen naar de roos en stuur ik bij waar nodig.

Vaak merk ik dat het competitieve karakter -om goed te werpen- mensen samenbrengt.

Indien gewenst wordt het messenwerpen voorafgegaan door een close-up magie aan de receptietafels.


Op locaties waar het voor het publiek niet toegelaten of mogelijk is om zelf te werpen is het mogelijk om me te beperken tot een podiumact.

Workshops

De kick van de tik.


Messenwerpen kan op veel verschillende wijzes uitgevoerd en aangeboden worden.

In de workshops is het mijn bedoeling U te leren messenwerpen. Ik start met een korte inleiding waarin de basisprincipes, stijlen en veiligheidsregels worden toegelicht.

Vervolgens gaan we aan de slag. Iedereen kan op eigen tempo leren en proberen. Na ongeveer 20 minuten bent U in staat een rechtopstaand doel vanop 3m te raken.

Als iedereen de basisprincipes onder de knie heeft starten we met een onderlinge competitie.


Het karakteriserende geluid van een mes* dat correct door de houtvezel snijdt is wat elke cursist betovert en motiveert om beter te werpen.

Laat de viking in U los

Bijlwerpen is een sport die haar oorsprong vindt in Scandinavië maar die steeds populairder wordt bij ons.  Het werpen kent een lagere instapdrempel dan messenwerpen en kan zowel door mannen als vrouwen beoefend worden omdat kracht ondergeschikt is aan techniek. Er bestaan internationale competities voor bijlwerpen waarbij je je met de beste vikings van de wereld kan meten.

Bijlen versus messen.


Bijlwerpen is eenvoudiger dan messenwerpen. Met een beetje uitleg en een goede positionering kom je al een heel eind.

Het wordt recreatief beoefend en heeft zelfs een therapeutisch effect aangezien concentratie belangrijk is en je je zeer snel kan toeleggen op het mikken naar de roos.

Net als bij het messenwerpen kan het bijlwerpen in verschillende formules aangeboden worden. Bijlwerpen kan wel uitsluitend buiten doorgaan.